Hvordan deltager man ved DM
Indstillingsregler for skolen |
1. |
Har skolen aflagt svendeprøve for mellem
1 - 50 lærlinge i det pågældende år,
kan der indstilles 1 deltager + 1 suppleant. |
2. |
Har skolen aflagt svendeprøve for mere end 50 lærlinge
i det pågældende år, kan der indstilles 2
deltagere + 2 suppleanter. |
Hovedregler |
1. |
Svendeprøve skal være aflagt i 2002. |
2. |
De udpegede skal være født efter 1. juli 1980. |
3. |
De unge skal være medlem af NNF. |
4. |
Virksomheden skal være medlem af Bager- og Konditormestre
i Danmark, Coop-Danmark eller Dansk Supermarked. |
Hvad er konkurrenceopgaven
Opgaver for deltagerne i konkurrencen om ÅRETS UNGE
BAGER 2003
Du har 2 dage til opgaven!
Dag 1: |
1. SPECIALBRØD
3 slags brød, max 2000 g. melprodukter pr. recept. Du
kan her vælge kendte kvalitetsbrød eller kreere
en ny type. Der vil i denne opgave blive lagt vægt på
brødkvalitet. Brødene må max. veje 500 g.
i dejmængde. De 3 brødtyper bliver smagsbedømt. |
2. MORGENBRØD
Af en morgenbrødsdej på 3000 g. skal der fremstilles
4 x 15 stykker morgenbrød af forskellige slags ufyldt
efter eget valg. |
3. WIENERBRØD
Af wienerbrødsdej på max. 3000 g. skal der fremstilles
4 forskellige slags fyldt wienerbrød, 15 stk. af hver,
pynt og fyldning er frit og alt skal abrikoteres. Max. færdigvægt
60 g. |
4. SØD GÆRDEJ / BLØDDEJ
/ KUVERTBRØD
Af 3000 g. dej skal der fremstilles 4 slags, 15 stykker af hver
mindst 1 slags skal være ufyldt. Fyldet skal bages med
og bagværket må kun abrikoteres, det er ikke tilladt
at dekorere produkterne efter bagning. Vægt fyldte max.
60 – 70 g. og vægt ufyldte 40 – 50 g. |
5. SKUESTYKKE
Af en spiselig gærdej fremstilles et skuestykke på
max. 4000 g. færdigvægt, der må gerne dekoreres
med den dej uden gær. Højde mindst 4 cm, og det
må ikke sammensættes efter bagning. |
Dag 2: |
6. LAGKAGE / TÆRTE (MÅ SAMMENLÆGGES
DAG 1 )
Du skal her vælge en af de nævnte produktområder.
Hvis du vælger lagkage / tærte, skal den være
26 cm. i diameter, lige som der skal laves en smagsmodel på
ca. 12 cm. i diameter til smagsbedømmelse. |
7. KRANSEKAGE
Du har her mulighed for selv at vælge en kendt model,
eksempelvis stort horn eller selv kreere en model. |